پاورپوینت فصل پانزدهم کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM 5 نوشته مهدی گنجی (اختلالات گسستگی)
دسته بندي :
کتاب »
روانشناسی و روانپزشکی
پاورپوینت فصل پانزدهم کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM 5 نوشته مهدی گنجی (اختلالات گسستگی) جلد دوم در قالب pptx و در حجم 38 اسلاید:
بخشی از متن:
ویژگی اصلی اختلالات گسستگی تغییرات بارز در احساس هویت ادراک یا هشیاری است به تعریف 5-DSM ویژگیهای اصلی این اختلالات عبارتند از مختل شدن فرایند ادغام عادی هشیاری حافظه هویت هیجان ادراک وضعیت ظاهری بدن کنترل حرکات ،فیزیکی و رفتار و یا قطع شدن یا تغییر کردن این فرایند این تغییرات ممکن است تدریجی یا ،ناگهانی موقت یا دایمی باشند. سمپتومها عبارتند از ناتوانی در یادآوری رویدادهای مهم مربوط به خود یا زندگی (مثلاً آمیزیای گسسته گریز گسسته از دست دادن موقت هویت یا تداخل هویت (مثلاً اختلال هویت گسسته یا احساس دیپرسونالیزیشن شخص زدایی و دیرپالیزیشن واقعیت زدایی که در آنها افراد احساس میکنند چیزی در وجودشان عوض شده یا چیزی در دنیای خارج از خودشان تغییر یافته است و شبیه به حالت واقعی و طبیعی نیست اختلال شخص زدایی واقعیت زدایی)
ویژگی های اختلالات گسستگی
پیش از هر چیز، و قبل از نگرانی از این که مبادا خود شما هم به اختلال گسستگی مبتلا باشید، احتمالا اطلاع از یک واقعیت خیالتان را راحت خواهد کرد: تجربه کردن سمپتومهای گسستگی الزاما نابهنجار یا آنرهال نیست و گهگاهی گسسته شدن، بخشی از زندگی روزمره است. برای مثال، ممکن است به خودقان بیایید و ببینید که در کلاس روان شناسی نشستهاید اما یادتان نیاید که کی وارد کلاس شدهاید. یا ممکن است یک خبر بد بشنوید و یک لحظه احساس کنید که از خودتان جدا شده اید، انگار که از بیرون به خودتان نگاه میکنید.
بسیاری از متخصصان معتفدند که تجربه کردن گستگی در واقع روشی است برای مقابله با تروما وایا استرس شدید، به این صورت که وقتی شدت تروما یا استرس به قدری شدید است که مغز توان تحمل آن را ندارد، حواس خود را به جای دیگری پرت میکند.